Basiscursus EHBO incl. AED en baby/kind

Op woensdagavond 26 oktober 2022 starten wij met een nieuwe Basiscursus EHBO.

 

De EHBO Vereniging Zeewolde geeft elk jaar (indien mogelijk) een uitgebreide EHBO Cursus. In deze cursus leer je eerste hulp te verlenen in tal van situaties. Geen duffe lesstof, maar meteen het geleerde in de lessen actief toepassen aan de hand van nagespeelde praktijkvoorbeelden door een Lotus.

Dit is dus een DOE-cursus!

De cursus  bestaat uit 10 lessen en 1 examen. De laatste les is een examentraining zodat u zo goed mogelijk bent voorbereid op het echte examen, die wordt afgenomen door onafhankelijke examinatoren namens het Oranje Kruis.

Deze cursus kost € 200,00 en het cursusboek € 29,95. De cursusgelden zijn in veel gevallen, geheel of

gedeeltelijk terug te ontvangen van uw zorgverzekeraar, dit is afhankelijk van het verzekeringspakket, dit

omdat de cursus door het Oranje Kruis wordt gecertificeerd.

 

De datums van de cursus zijn*:

Woensdag 26-10 les 1                                  Woensdag 07-12 les 7

Woensdag 02-11 les 2                                  Woensdag 14-12 les 8

Woensdag 09-11 les 3                                  Woensdag 21-12 les 9

Woensdag 16-11 les 4                                  Woensdag 11-01 Examentraining

Woensdag 23-11 les 5                                  Woensdag 18-01 Examen Oranje Kruis

Woensdag 30-11 les 6

* lessen onder voorbehoud van overheidsregels.


Leer nu reanimeren!

Donderdagochtend 13 oktober 2022 of woensdagavond 8 maart 2023

Inschrijven nu mogelijk!

 

Elke week worden in ons land 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Het gebeurt vaak thuis, op het werk of buiten op straat. Nu overleeft 10 tot 20% van de slachtoffers een hartstilstand. Kunt u een leven redden? Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren.

 

Elk jaar start de EHBO vereniging Zeewolde met de cursus reanimatie/AED. Deze cursus wordt in een avond van 3 uur gegeven. Op deze avonden leert u o.a. hoe een volwassen bewusteloos slachtoffer te benaderen, hoe u hartmassage en beademing toepast, hoe u een Automatische Externe Defibrillator veilig gebruikt, hoe u een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging krijgt en hoe u een slachtoffer, welke zich verslikt of dreigt te stikken, kunt helpen.

 

Voor deze cursus kunnen zich minimaal 6 en maximaal 12 personen aanmelden. De kosten voor deze cursus bedragen € 50,- De cursussen worden gehouden in Open Haven in Zeewolde. U kunt u zich hier inschrijven of stuur een email naar secretariaat@ehbozeewolde.nl


Heeft u al een geldig EHBO diploma?

Heeft u uw EHBO diploma al, en wilt u lid worden van onze vereniging zodat u uw herhalingslessen bij ons kunt volgen? Vul dan dan hierboven het lidmaatschapsformulier in.

U betaalt € 40,- contributie per jaar, hiervoor kunt u alle herhalingslessen volgen op woensdagavond of donderdagochtend.


Alle EHBO-competenties halen in één dag.

Wilt u niet meer een verplicht een aantal avonden of ochtenden reserveren voor het halen van de competenties (herhaallessen), meld u dan nu aan voor deze herhalingsles op zaterdag. Deze zaterdagles kost  minimaal € 127,50 p.p. (nog definitief vast te stellen), dit is inclusief lunch. Let op dit bedrag is een ledenprijs en staat los van de contributie. We hanteren een minimaal aantal deelnemers van 6 en een maximum aantal van 20 deelnemers.

PS: Alleen bestemd voor gediplomeerde leden van de EHBO Vereniging Zeewolde.

 

De eerstvolgende zaterdagles is 4 februari 2023 van 09:00 uur t/m 16:00 uur.

Aanmelden via roosters, klik op deze link: HERHALINGEN VOOR EHBO/EHAK LEDEN (ALLEEN VOOR EHBO ZEEWOLDE LEDEN